Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Yoga docent


yoga doet virus weg 3 jaar geleden werd bij mij de diagnose gesteld van het begin van baarmoederhalskanker.  Het is een virus dat niet reageert op medicijnen dus mijn lichaam moest dit zelf zien te overwinnen. Na een jaar was het er niet beter op geworden. Dus 2 jaar geleden heb ik een ingreep ondergaan waar ze een stuk van mijn baarmoederhals verwijderd hebben.

Mijn immuunsysteem was zodanig verzwakt, ik voelde me niet goed in mijn lichaam. Ik werd heel snel ziek, ik kreeg de ene keelontsteking na de andere.  Emotioneel had ik het ook heel zwaar,  stress zorgde voor allerlei maag- en darmklachten. Ik had het gevoel opgebrand te zijn.

Samira, mijn vriendin stelde me een jaar geleden voor om eens mee te gaan naar de yoga bij Shammi.
De eerste lessen waren heel intens voor mij. Er kwamen zoveel emoties los, ik heb veel geweend, het was een echte opluchting. Wat ik in feite moest leren, was loslaten.

Ik leerde veel in de lessen en ik besloot elke dag te oefenen. Ik deed ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en de klassieke asana’s (yogaposes).  Na een paar weken voelde ik dat dit een nieuwe passie zou worden. 
Mijn voeding heb ik ook aangepast. Ik eet veel minder suiker (wat een echte roofbouw is op je lichaam) en bijna geen vlees meer. Mijn maaltijden bestaan vooral uit groenten, fruit, noten en zaden.

Als ik yoga doe, dan ben je alleen maar met jezelf bezig. En dat had ik nodig, tijd met mezelf om mezelf te leren kennen, te kunnen groeien en vooral mijn lichaam sterker te maken.

Na  2 maanden begon mijn lichaam te veranderen.  Ik voelde me vooral vrij. Het gevoel dat yoga me gaf, had ik nog nooit gevoeld. 
Ik werd sterker, geloofde in mezelf dat ik dit virus kon overwinnen. Vorige maand moest ik terug op controle.  De dokter wist me te vertellen dat er geen spoor van slechte cellen meer te vinden was.
Na 3 jaar vechten tegen dit virus had ik het eindelijk overwonnen.  Ik was zo opgelucht. Dankzij Shammi en mijn volharding heb ik terug een gezond lichaam.


Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden, een soort levenswijze.  Ik heb leren loslaten, focussen op het positieve, geloven in de kracht van jezelf.
Het is belangrijk nooit te vergeten – in welke donkere periode van je leven je ook bent  - er is altijd kracht in je lichaam, ga naar het licht en het licht zal jou vinden.

 Ik hoop dat ik in de toekomst nog  verder mag evolueren.

Ik wil Shammi graag bedanken voor alles wat hij me geleerd heeft. 

Namaste.

 

Eline (yoga docent)