Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

sport


Ik heb heel mijn leven veel sport gedaan, bv. cricket, hockey, volleybal. In India was ik kapitein van de nationale ploeg handbal. Toen ik hier kwam, wist ik niet direct bij welke sportclub ik terecht kon, en welke sport ik precies wou doen. Ik werkte ook in ploeg, dus het was ook moeilijk.

Ik heb ook heel veel jaren Nederlandse les gevolgd en andere cursussen, zodat ik toen niet direct dacht aan sport. Maar op een bepaald moment begon ik het toch te missen, dus ging ik op zoek naar een geschikte sport.

Met mijn vrienden van de volksdansgroep spraken we geregeld af om iets samen te doen, zoals ijsschaatsen, naar de pré-historiefuif gaan,... Zo spraken we eens af om te badmintonnen, en ik was direct verkocht. Dat was de sport die ik wou doen. Ik ben op zoek gegaan naar een badmintonclub, en kwam terecht bij PSV, een club die speelt in Sint-Andries. Ik ben in de onderste categorie begonnen (D-klasse), maar door de goede uitleg van Lionel (ik  noem hem mijn meester - zie derde foto), ben ik heel vlug verbeterd. Elk jaar ging ik dan ook naar een hogere categorie. Ik kan nu op mijn beurt mijn kennis doorgeven aan anderen.

Wij oefenen elke donderdagavond in het Sint-Lodewijkscollege, in de Magdalenastraat in Sint-Andries. De zaterdagvoormiddag is er dan interne competitie. Er zijn verschillende competities: enkel heren, enkel dames, gemengd, dubbel heren en dubbel dames. Hierin wordt beslist als we het volgende jaar een categorie hoger kunnen spelen. Ik speel alles wat kan : enkel heren, gemengd heren en gemengd dubbel.

Elk jaar wordt er ook een tornooi georganiseerd, waarbij we ons kunnen meten met andere badmintonclubs, waaronder veel Nederlanders. Ook van hen heb ik veel geleerd.

 

 

 

.