Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

shammi

Dec 2013 shammi
  • Mijn naam is Shammi Siali. Ik ben geboren in Delhi, India, op 6/11/1961.  Mijn vader had een bedrijf, en ik werkte bij hem. Later had ik mijn eigen zaak in auto-onderdelen. De hele familie van mijn moeder is uitgeweken naar Europa (Engeland en Nederland) Enkel mijn moeder is in India gebleven.
  • Ik ben in België gekomen in 1985. Al van de eerste week dat ik in Brugge was, heb ik mijn vrouw leren kennen en in 1989 zijn we getrouwd. We hebben twee kinderen, Nicky en Kelly, 30 en 29 jaar.
  • Het was voor mij in het begin een hele aanpassing. De manier van leven en werken is hier heel anders dan in India. In India genieten we meer van het leven. Hier moet alles altijd snel gaan, en denkt men vooral aan geld verdienen. Nu leef en werk ik als een Vlaming. Het zou voor mij zelfs heel erg moeilijk zijn om terug naar India te gaan en daar als Indiër te leven. Enkel de taal blijft voor mij soms een probleem. Ik heb heel veel jaren Nederlandse les gevolgd. Thuis spraken we ook van in het begin Algemeen Nederlands. Maar als de mensen in het dialect praten, of vlug, kan ik soms niet volgen.
  • Doordat ik mij volledig aan het leven van hier had aangepast, kreeg ik ook te maken met de problemen van hier, zoals stress, spanning,... Ik heb een tijdje gezocht naar de juiste oplossing hiervoor, en zo kwam ik bij yoga terecht. Ik heb in mijn kindertijd yoga gedaan, via tv, voor ons huis in het park, in de tempel,...maar nam dit toen niet ernstig. Maar nu ik problemen kreeg met mijn gezondheid, en opnieuw yoga begon te doen, voelde ik een duidelijke verbetering. Toen we in India waren, hebben we ook een paar lessen gevolgd. De mensen kunnen dat daar gratis volgen, elke morgen voor ze naar het werk gaan. Nog steeds doe ik elke dag yoga, 's morgens voor ik naar mijn werk ga, en 's avonds, als ik thuis kom van mijn werk. Ik kan mezelf genezen van bijna alle problemen. Yoga is voor mij onmisbaar geworden. 

               Onder 'yoga' vind je een paar oefeningen.