Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

k maakte me al een tijdje zorgen over mijn 13-jarige dochter. Al van in de lagere school klaagde ze regelmatig over hoofdpijn.  Gewoonlijk na de middag kwam dat op en dan ging het tegen de avond beter, veelal na het douchen.  We dachten dat het lag aan de drukte in de kantine op school tijdens de middagpauze, maar ze had het ook in de schoolvakanties.  In de examens was het heel vervelend, want toen ze na een examen thuis kwam, moest ze met koppijn terug aan het werk, want een pijnstiller hielp niet.

Dan zijn we deze zomer op zoek gegaan. Bloed laten trekken, bij de oogspecialist langs geweest, en een bezoek gebracht aan de kinesioloog. Een scan en bezoek aan de kinderneuroloog stonden ook nog op de agenda.  De eerste twee wezen niets uit. En op advies van de kinesioloog liet ze haar lever zuiveren, vier maanden lang.

Toen ze in de herfst nog amper sliep (4 uur per nacht, een hele maand lang), was het echt wel tijd om aan de alarmbel te trekken. Klassieke medicatie was geen optie voor mij. Op dat moment kwam Shammi op ons pad. Normaal gezien geeft hij geen behandelingen aan mensen die geen yoga volgen, maar omdat het om een kind ging, maakt hij een uitzondering. Ik weet het nog heel goed: op 1 november mochten we ’s morgens bij hem thuis voor een behandeling en ’s avonds zaten we in zijn yogales. Na een week ging het al veel beter.

Nu zijn we zes weken verder.  Heel zelden spreekt ze nog over koppijn, en ze slaapt terug als een roos.  De scan en kinderneuroloog zijn afgezegd. De yogalessen zijn nu prioriteit voor ons allebei. We leren lichaam en geest terug in verbinding te brengen, onze chakra’s te openen en te luisteren naar ons lichaam. Shammi is enorm liefdevol en onbaatzuchtig, maar ook streng.  Hij wil de mensen altijd op weg helpen, maar de rest moeten ze zelf doen. ‘Je gezondheid moet je verdienen’, zegt hij altijd. Een principe waar ik 100% achter sta!

Nu ben ik zelf ook blij dat ik, dankzij mijn dochter, yoga beginnen volgen ben en zo preventief aan mijn gezondheid kan werken.

Wetende dat we in goede handen zijn is een hele geruststelling voor mij.  Ik ben zo dankbaar dat Shammi op ons pad is gekomen