Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.


Wie zou durven denken dat een prille twintiger, in de fleur van haar leven, reeds 5 jaar gebukt kan gaan onder de meest verscheidene spanningsklachten? Ik had dit in elk geval nooit durven denken…

 

Op 24-jarige leeftijd had ik van het één op het andere moment te kampen met een pijnlijke druk op mijn ogen, die gepaard ging met barstende hoofdpijn. Het was het begin van een lange lijdensweg.

Ik had net een zeer emotionele en stresserende periode achter de rug en dacht dat dat er wel iets mee te maken zou hebben. Echter, enkele weken later was de pijn er nog steeds en ze werd zelfs erger. Zo erg dat ik mijn ogen amper kon openhouden en het enigste die mij iets van verlichting gaf was door te slapen.

Na enkele maanden van chronische hoofdpijn werd ik doorverwezen naar neurologen en KNO-artsen, die mij wisten te vertellen dat ik perfect gezond was, maar dat ik gewoonweg spanningshoofdpijn had. Deze diagnose was voor mij moeilijk te aanvaarden, aangezien ik mij nochtans niet meer gestresseerd voelde en ik weigerde me hierbij neer te leggen.

Dus besloot ik om het over een andere boeg te gooien en ben ik naar oplossingen gaan zoeken in het alternatieve circuit. Duizenden euro’s ben ik kwijt aan allerlei behandelingen waarvan ik hoopte dat ze mij zouden kunnen verlossen van die helse pijn waar ik dagelijks mee moest leven. Verschillende acupunctuursessies, relaxatietechnieken, shiatsumassages etc. bleken helaas terug geen beterschap te brengen.

Jaren gingen voorbij en ondertussen begon ik er mij bij neer te leggen dat deze pijn een deel van mijn leven zou worden. Pas na enkele jaren kon ik es genieten van een betere dag. Toen ik eindelijk dacht dat het ergste wel gepasseerd zou zijn, bleek het ergste nog te moeten komen.

Gedurende diezelfde periode had ik ook af en toe last van spastische darmen, maar gezien die in periodes voorkwam, dacht ik dit er nog wel even bij te kunnen nemen. Tot op een dag dat ook die pijn niet meer wegging… Alle dagen kreeg ik last van misselijkheid, krampen en de daarbij gepaarde buikklachten.

Maanden gingen voorbij, maar toch gaf ik de moed niet op en bleef ik verder naar oplossingen zoeken. Ik begon met een streng dieet en al gauw was ik van de genante ongemakken af, maar de pijn bleef. Ik ging nog een stukje verder en leefde gedurende enkele maanden enkel nog op groenten, vis en vlees omdat dit volgens de alternatieve geneeskunde de oplossing zou zijn..

Ik werd een schim van mezelf, ik herkende mezelf niet meer. De vrolijke meid die ik eigenlijk voorheen nog wel was, bleek er niet meer te zijn. Al mijn energie was ik kwijt, bovenop tien kilo, maar hetgeen ik kwijt wou was er nog altijd…

Radeloos ben ik naar een darmspecialist geweest om advies te vragen, maar zijn woorden sloegen in als een bom. Volgens hem had ik niets, een onderzoek vond hij ook niet nodig. Het enigste wat er met mij scheelde waren spanningen. Terug werd ik geconfronteerd met dat ene vreselijke woord, dat mij maar bleef achtervolgen en dat ik maar niet uit mijn leven scheen te krijgen.

Net toen ik dacht  dat ik gedoemd was om zo verder te leven en het allemaal even niet meer zag zitten, kwam Shammi op mijn pad. Ik volgde reeds af en toe power yoga in de Paramount en net op dat moment begon Shammi daar les te geven. Als het dan toch spanningen waren, dan kon ik evengoed zijn les nog eens een kans geven.

Tot op vandaag ben ik dankbaar dat ik mijn weg naar hem gevonden heb. Shammi’s eerste woorden:“Hoofdpijn, buikpijn, nekpijn; alles kan genezen als je aan yoga doet”, staan nog altijd in mijn geheugen gegrift. Hij had iets over hem die mij direct boeide en ik begon met volle overgave aan mijn 1e les Hatha yoga. Na afloop wist ik even niet waar ik het had. De emoties kwamen los en Shammi sprak mij hierover aan en bood aan om mij te helpen. Sinds die dag is mijn leven 180° gekeerd. De eerste yoga sessies waren emotioneel moeilijk , maar deden tegelijkertijd zoveel deugd. Daarnaast kon ik bij Shammi terecht voor energetische behandelingen, waarvan hij 200% overtuigd was dat hij mij hierdoor van mijn pijn kon afhelpen. Na alle vorige teleurstellingen bleef ik in het begin wat sceptisch, maar al snel begon mijn buikpijn effectief te verminderen. Ik kan het nog altijd moeilijk geloven, maar toch is het zo. Na een kleine maand ondertussen voel ik mij herboren. De energie stroomt terug door m’n lichaam, ik straal en ik krijg terug zin in het leven. De zon schijnt elke dag, ook al is hij grauw en kil.  Eindelijk heb ik het gevoel dat ik mijn eindbestemming heb bereikt en heb ik een manier gevonden waarbij ik tot rust kan komen. De toekomst lacht me toe en na een lijdensweg van meer dan 5 jaar, kan ik eindelijk weer aan mijn leven beginnen op een veel intensere manier dan ooit tevoren.

Shammi, woorden schieten tekort om jou te bedanken. Je bent de meest onbaatzuchtige en medelevende persoon die ik ooit heb mogen ontmoeten. Ik heb mijn leven aan jou te danken. Wat jij voor mij doet  zal ik nooit of te nimmer vergeten.  Uit de grond van mijn hart zeg ik je: “DANK U”.