Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

.

Ik ben niet zo'n voorstander van de klassieke geneeskunde met zijn pilletje voor elke kwaal, wat dan soms nevenwerkingen heeft waarvoor misschien weer een ander pilletje moet worden genomen. Ik ben meer geïnteresseerd in de alternatieve geneeskunde, die de oorzaak aanpakt en behandelt.  Zo ben ik begonnen met energetische behandelingen. Via een speciale manuele therapie kunnen heel veel mensen worden geholpen die door de klassieke geneeskunde niet kunnen worden geholpen, zoals cvs, MS, reuma, artrose, problemen door stress, ... In veel gevallen kunnen zelfs operaties worden vermeden. 

 Voor elk probleem is er een specifieke behandeling. Vooral spanning en stress is hier heel gemakkelijk weg te krijgen, terwijl de klassieke geneeskunde hier geen weg mee weet. Eerst moeten we onze eigen energie opwekken.  Dan voelen we bij die persoon waar de problemen zitten. De plaatsen die onder spanning zitten, zijn bv harder. Via diepgaande massage wordt de spanning opgeheven.

 Ik heb in deze cursus heel veel geleerd, ook over mijn eigen lichaam. Ook mijn manier van meditatie heb ik veranderd, en de meditatie is nu veel krachtiger geworden. Ik bereik ook  veel vlugger mijn doel dat ik wil bereiken tijdens de meditatie.


Ik geef energetische massages. Hierbij is het de bedoeling om de energiestroom in het lichaam te optimaliseren. Daardoor kunnen blokkades oplossen en emoties vrij komen.
Ik gebruik hiervoor etherische olie op de huid. Ik voel waar de blokkades zitten. Jullie zullen dit duidelijk voelen (pijn op deze punten). Vanaf de eerste behandeling voel je al een verschil : de pijn op deze punten zal verminderen en jullie energiepeil zal stijgen.  Jullie gaan beter slapen en meer uitgerust zijn. Mensen die nergens geholpen kunnen worden, en reeds jaren sukkelen met hun gezondheid en energiepeil, kunnen op deze manier worden geholpen, en dit gaat heel snel. Ik denk hierbij aan mensen met depressie, burn-out en vermoeidheid.

(behandeling mogelijk, afspraak maken via contact of 0495/662211 - 050/679194)    Prijs 50€

 

                        

 

(Mooi voorbeeld van mijn behandeling, mama van 13-jarige)

1. Ik maakte me al een tijdje zorgen over mijn 13-jarige dochter. Al van in de lagere school klaagde ze regelmatig over hoofdpijn.  Gewoonlijk na de middag kwam dat op en dan ging het tegen de avond beter, veelal na het douchen.  We dachten dat het lag aan de drukte in de kantine op school tijdens de middagpauze, maar ze had het ook in de schoolvakanties.  In de examens was het heel vervelend, want toen ze na een examen thuis kwam, moest ze met koppijn terug aan het werk, want een pijnstiller hielp niet.

Dan zijn we deze zomer op zoek gegaan. Bloed laten trekken, bij de oogspecialist langs geweest, en een bezoek gebracht aan de kinesioloog. Een scan en bezoek aan de kinderneuroloog stonden ook nog op de agenda.  De eerste twee wezen niets uit. En op advies van de kinesioloog liet ze haar lever zuiveren, vier maanden lang.

Toen ze in de herfst nog amper sliep (4 uur per nacht, een hele maand lang), was het echt wel tijd om aan de alarmbel te trekken. Klassieke medicatie was geen optie voor mij. Op dat moment kwam Shammi op ons pad. Normaal gezien geeft hij geen behandelingen aan mensen die geen yoga volgen, maar omdat het om een kind ging, maakt hij een uitzondering. Ik weet het nog heel goed: op 1 november mochten we ’s morgens bij hem thuis voor een behandeling en ’s avonds zaten we in zijn yogales. Na een week ging het al veel beter.

Nu zijn we zes weken verder.  Heel zelden spreekt ze nog over koppijn, en ze slaapt terug als een roos.  De scan en kinderneuroloog zijn afgezegd. De yogalessen zijn nu prioriteit voor ons allebei. We leren lichaam en geest terug in verbinding te brengen, onze chakra’s te openen en te luisteren naar ons lichaam. Shammi is enorm liefdevol en onbaatzuchtig, maar ook streng.  Hij wil de mensen altijd op weg helpen, maar de rest moeten ze zelf doen. ‘Je gezondheid moet je verdienen’, zegt hij altijd. Een principe waar ik 100% achter sta!

Nu ben ik zelf ook blij dat ik, dankzij mijn dochter, yoga beginnen volgen ben en zo preventief aan mijn gezondheid kan werken.

Wetende dat we in goede handen zijn is een hele geruststelling voor mij.  Ik ben zo dankbaar dat Shammi op ons pad is gekomen

 

 2. Ik ben Rita Rotsaert en sinds vele jaren yogi.

Na lange periode van spanningen.problemen .emoties was ik de weg en de vreugde in het leven kwijt.
Ik voelde me geblokkeerd in de zoektocht naar mezelf en mijn relatie met de anderen.
Gezondheidsproblemen waren het gevolg ..diagonose van de dokter ;depressie met e.v.t ziekenhuis opname.
Maar in mijn hart wist ik beter ;de yoga leraar Shammi was mijn redding.
Na een paar energetische behandelingen wist  Shammi duidelijk waar mijn blokkades waren ;en de pijn verminderde stilaan ;en de energie stroomde weer.
Zijn gouden handen hebben wonderen verricht:
Ze hebben me ook een zeker inzicht  in mezelf gegeven en de valkuilen waarmee we allen te maken hebben veel losgemaakt.
Met de vele tips kan ik nu thuis op eigen kracht werken aan zelfgenezing.
Ik ben heel dankbaar  dat ik zo een goed ;liefdevol;integer iemand mocht ontmoeten  op mijn pad naar een spiritueel;bewust en hartgedragen zielsverwant voor het leven.
De woorden licht ;liefde;en eerlijkheid hebben een andere klankkleur gekregen.
Rita
OM  SHANTI

 

3.  Wie zou durven denken dat een prille twintiger, in de fleur van haar leven, reeds 5 jaar gebukt kan gaan onder de meest verscheidene spanningsklachten? Ik had dit in elk geval nooit durven denken…

 

Op 24-jarige leeftijd had ik van het één op het andere moment te kampen met een pijnlijke druk op mijn ogen, die gepaard ging met barstende hoofdpijn. Het was het begin van een lange lijdensweg.

Ik had net een zeer emotionele en stresserende periode achter de rug en dacht dat dat er wel iets mee te maken zou hebben. Echter, enkele weken later was de pijn er nog steeds en ze werd zelfs erger. Zo erg dat ik mijn ogen amper kon openhouden en het enigste die mij iets van verlichting gaf was door te slapen.

Na enkele maanden van chronische hoofdpijn werd ik doorverwezen naar neurologen en KNO-artsen, die mij wisten te vertellen dat ik perfect gezond was, maar dat ik gewoonweg spanningshoofdpijn had. Deze diagnose was voor mij moeilijk te aanvaarden, aangezien ik mij nochtans niet meer gestresseerd voelde en ik weigerde me hierbij neer te leggen.

Dus besloot ik om het over een andere boeg te gooien en ben ik naar oplossingen gaan zoeken in het alternatieve circuit. Duizenden euro’s ben ik kwijt aan allerlei behandelingen waarvan ik hoopte dat ze mij zouden kunnen verlossen van die helse pijn waar ik dagelijks mee moest leven. Verschillende acupunctuursessies, relaxatietechnieken, shiatsumassages etc. bleken helaas terug geen beterschap te brengen.

Jaren gingen voorbij en ondertussen begon ik er mij bij neer te leggen dat deze pijn een deel van mijn leven zou worden. Pas na enkele jaren kon ik es genieten van een betere dag. Toen ik eindelijk dacht dat het ergste wel gepasseerd zou zijn, bleek het ergste nog te moeten komen.

Gedurende diezelfde periode had ik ook af en toe last van spastische darmen, maar gezien die in periodes voorkwam, dacht ik dit er nog wel even bij te kunnen nemen. Tot op een dag dat ook die pijn niet meer wegging… Alle dagen kreeg ik last van misselijkheid, krampen en de daarbij gepaarde buikklachten.

Maanden gingen voorbij, maar toch gaf ik de moed niet op en bleef ik verder naar oplossingen zoeken. Ik begon met een streng dieet en al gauw was ik van de genante ongemakken af, maar de pijn bleef. Ik ging nog een stukje verder en leefde gedurende enkele maanden enkel nog op groenten, vis en vlees omdat dit volgens de alternatieve geneeskunde de oplossing zou zijn..

Ik werd een schim van mezelf, ik herkende mezelf niet meer. De vrolijke meid die ik eigenlijk voorheen nog wel was, bleek er niet meer te zijn. Al mijn energie was ik kwijt, bovenop tien kilo, maar hetgeen ik kwijt wou was er nog altijd…

Radeloos ben ik naar een darmspecialist geweest om advies te vragen, maar zijn woorden sloegen in als een bom. Volgens hem had ik niets, een onderzoek vond hij ook niet nodig. Het enigste wat er met mij scheelde waren spanningen. Terug werd ik geconfronteerd met dat ene vreselijke woord, dat mij maar bleef achtervolgen en dat ik maar niet uit mijn leven scheen te krijgen.

Net toen ik dacht  dat ik gedoemd was om zo verder te leven en het allemaal even niet meer zag zitten, kwam Shammi op mijn pad. Ik volgde reeds af en toe power yoga in de Paramount en net op dat moment begon Shammi daar les te geven. Als het dan toch spanningen waren, dan kon ik evengoed zijn les nog eens een kans geven.

Tot op vandaag ben ik dankbaar dat ik mijn weg naar hem gevonden heb. Shammi’s eerste woorden:“Hoofdpijn, buikpijn, nekpijn; alles kan genezen als je aan yoga doet”, staan nog altijd in mijn geheugen gegrift. Hij had iets over hem die mij direct boeide en ik begon met volle overgave aan mijn 1e les Hatha yoga. Na afloop wist ik even niet waar ik het had. De emoties kwamen los en Shammi sprak mij hierover aan en bood aan om mij te helpen. Sinds die dag is mijn leven 180° gekeerd. De eerste yoga sessies waren emotioneel moeilijk , maar deden tegelijkertijd zoveel deugd. Daarnaast kon ik bij Shammi terecht voor energetische behandelingen, waarvan hij 200% overtuigd was dat hij mij hierdoor van mijn pijn kon afhelpen. Na alle vorige teleurstellingen bleef ik in het begin wat sceptisch, maar al snel begon mijn buikpijn effectief te verminderen. Ik kan het nog altijd moeilijk geloven, maar toch is het zo. Na een kleine maand ondertussen voel ik mij herboren. De energie stroomt terug door m’n lichaam, ik straal en ik krijg terug zin in het leven. De zon schijnt elke dag, ook al is hij grauw en kil.  Eindelijk heb ik het gevoel dat ik mijn eindbestemming heb bereikt en heb ik een manier gevonden waarbij ik tot rust kan komen. De toekomst lacht me toe en na een lijdensweg van meer dan 5 jaar, kan ik eindelijk weer aan mijn leven beginnen op een veel intensere manier dan ooit tevoren.

Shammi, woorden schieten tekort om jou te bedanken. Je bent de meest onbaatzuchtige en medelevende persoon die ik ooit heb mogen ontmoeten. Ik heb mijn leven aan jou te danken. Wat jij voor mij doet  zal ik nooit of te nimmer vergeten.  Uit de grond van mijn hart zeg ik je: “DANK U”. Evelijn