Yoga in brugge

Werk zelf aan je gezondheid

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lana de Wolf

Lana de Wolf

Ik volg al 2,5 jaar yoga bij Shammi. Vroeger heb ik verschillende yogalessen bij andere leraars gevolgd maar elke keer haakte ik af omdat hun manier van lesgegeven me meer de indruk gaf dat ik met  fitness bezig was dan met yoga. Ik zocht een leraar bij wie ik op een zachte manier tot rust kon komen en na een lange tijd heb ik hem gevonden.  
Shammi is een Indiër en yoga is voor hem een manier van leven. Zijn pure hart en bezieldheid om de mensen te helpen, sprak me onmiddellijk aan. Door yoga met Shammi kom ik tot innerlijke rust. Het is een geweldige manier om stress en opgestapelde negativiteit af te schudden en een evenwicht tussen lichaam een geest terug te vinden. Na zijn lessen voel ik me herboren en ik slaap zeer goed. Pijn en ongemak gaan direct weg.
Shammi werkt niet allen met de assanas maar ook  met de energiëen door de chakra's te activeren. Ons lichaam wordt ziek en disfunctioneel door de opstapeling van negatieve energiëen die  blokkades in het systeem veroorzaken. Deze energetische benadering vind ik geweldig want uiteindelijk is alles een vorm van energie. Met de yoga oefeningen bij Shammi werken wij deze blokkades op een fysische en energetische manier weg. Zijn meditaties en relaxatie volgen de cyclus van de seizoenen. In de zomer werken wij met het water-element om het lichaam af te koelen en in de winter met het vuur-element om warmte te krijgen. In het Westen, waar bijna alles draait rond materiële waarden, wordt de mens totaal losgekoppeld van zijn essentie, van wie hij is, van zijn naasten en van onze geweldige planeet Aarde. Egoïsme, hebzucht en harteloosheid worden hoofdkenmerken van onze moderne lifestyle. Door al die oefeningen komt het lichaam terug in contact met de geest, ons bewustzijn verruimt en dat is precies wat de wereld van vandaag nodig heeft. Met deze yogalessen zijn we niet alleen bezig om ons lichaam en onze geest soepel en gezond te houden maar ook om ons met onszelf en de wereld rondom ons te verzoenen.


Ann Heylen

 

In ben in januari gestart met yoga omdat ik op zoek was naar een rustmoment in onze hectische maatschappij.

Yoga geeft me echter véél meer dan dat.

Yoga is voor mij eventjes stil worden, een pauze nemen en terug voeling krijgen met je lichaam en je ziel.

Het herinnert je weer wie je bent en brengt je in een verruimde staat van bewustzijn.

Yoga is ook durven de confrontatie aan te gaan met jezelf omdat je tijdens de oefeninigen en meditaties vaak diep in je lichaam moet gaan.

In de lessen krijgen we een hele goede ondersteuning van Shammi.

Hij heeft een stralende en warme persoonlijkheid en deelt met veel liefde zijn passie voor yoga met ons.

Hij leert ons niet enkel veel oefeningen maar we krijgen ook diverse info over energie, gezondheid, ademhaling, ...

Dankzij hem leer ik om te luisteren naar mijn lichaam en af en toe eens een stapje terug te nemen als ik weer té snel door het leven draaf.

Yoga is voor mij een leerproces maar ik ben ervan overtuigd dat het een deel van mij zal blijven voor de rest van mijn leven!

Marie-Christine Osselaer

niet zo lang geleden was ik alle geloof in mezelf kwijt.
 
de aanpak, behandeling en zienswijze van Shammi brachten me tot rust.
ik ben verre van een goede leerling... maar heb goede bedoelingen
en het helpt... echt...
 
Ik realiseer me dat mijn ego, wie of wat ik ben niet zo belangrijk is...
het gaat om wie of wat je tegenkomt onderweg...
en binnenin, voel ik me anders...
 
Ik ben een beginner op het vlak van Yoga
maar het opgenomen worden en positieve ingesteldheid van de groep mensen... is... onzegbaar mooi...
dank je
 
begin terug te vertrouwen en genieten van leven en gezondheid...
iets wat ik iedereen - uit het diepst van mijn hart - toewens...
 
Om Shanti

Patricia

"Yoga is voor mij een manier om mijn lichaam te herontdekken en zo meer met mezelf in verbinding te staan. Ik ben ervan overtuigd dat yoga voor elk van ons een  meerwaarde kan zijn. Een kleine tip: oordeel niet te snel of het iets voor jou is. Geef jezelf de ruimte om te groeien en ondervind plezier in zelfontwikkeling ;-)"

Graag had ik je bedankt voor je kennis,tijd en energie. Het heeft me de mogelijkheid gegeven om zelf mijn lichaam beter te leren kennen en zo aan te voelen wat ik nodig heb. Dank je!

Marie-Christine

Voor mij is yoga niet alleen oefening om onze geest! en lichaam soepel te houden maar een manier van leven en met uw yoga kan je die oefeningen zo integreren in
je leven. ze zijn zo eenvoudig maar doeltreffend en nodig, men kan ze overal beoefenen, 's morgens nog in bed, op 't werk, voor 't verkeerslicht en ook om vrienden te helpen. Eventjes de wereld buiten laten, goed aangeleerd door Yogi Shammi : ogen sluiten tijdens oefeningen! en in een serene sfeer ons bewust worden van ons lichaam, de werking ervan, onze ademhaling, onze Geest, kracht van meditatie... Een voorbereiding om met nieuwe en liefdevolle energie terug in de wereld in de wereld te functioneren als grootmoeder, moeder, dochter en full time werkend. Yoga is voor mij positieve ME-TIME, dankbaar voor 't leven omgaan met mn Geest, Ziel en Lichaam. Door "toeval" bij Shammi terecht gekomen, dank ik hem en ook zijn vrouw Martine die alles mee in goede banen leidt en alles naar onze zin maakt. groetjes   Marie-Christine    

Martine Sonneville

Ik doe al enkele jaren yoga. Eerst heb ik veel boeken gelezen erover, dan regelmatig oefeningen gedaan op mijn eentje, en sedert een 3-tal jaar volg ik yoga-les bij Shammi. Ik koos voor yoga omdat ik rust nodig had, zowel voor mijn lichaam als in mijn hoofd, en omdat ik gezond oud wil worden. Ik loop, wandel en fiets veel, maar hiervoor gebruik ik altijd dezelfde spieren. In de yoga gebruik je alle spieren. Shammi's lessen zijn altijd weer een verrassing. Er is heel veel variatie in de oefeningen, prachtige, rustgevende muziek, we leren verschillende soorten meditatie,... Door de yoga heb ik ook heel veel zielsverwanten leren kennen, mensen die op dezelfde manier in het leven staan als ik. Ze doen niet mee aan de prestatiedruk en de gejaagdheid van de maatschappij maar werken aan hun gezondheid, hechten veel belang aan gezonde voeding,... Bij veel mensen van onze groep had ik al van de eerste seconde het gevoel dat ze op dezelfde golflengte zaten als ikzelf. Sommige zijn heel spiritueel, andere weten heel veel over geneeskrachtige kruiden of over stenen, over gezonde voeding,... Er is een heel goede sfeer in de groep. Ook daarom kijk ik elke week uit naar de yogales.

Katelijne Dervenis

Toen ik nog geen 20 jaar oud was , volgde ik reeds yoga lessen in het Tibetaans Instituut te Brussel. In die tijd probeerde ik de zin van het leven te begrijpen : ik bestudeerde de verschillende godsdiensten en zocht verklaringen bij filosofen en wijzen uit de geschiedenis.
Rond mijn  dertigste verjaardag trouwde ik en ik kreeg 3 kinderen . Aan hen besteedde ik de verdere twintig jaar van mijn leven en mijn levensvragen werden opzij gezet .
Mijn kinderen zijn nu bijna uit het nest .
Langszaam heb ik de yoga lessen hernomen
Maar het ontdekken van de Shammi lessen is voor mij de echte doorbraak geweest.
De lessen betreffen niet alleen de soepelheid van het lichaam en de goede werking van de organen , maar tonen ook het belang en de macht van de geest (meditatie).
Met Shammi leer ik enorm veel .
Dank zij hem ben ik opnieuw op de goede weg . Beetje bij beetje ontdek ik waar ik naar zocht sedert mijn kindertijd . Ik ontdek de innerlijke levensvreugde , de macht en de pracht van de natuur waarvan wij allen deel uit maken , de magie van ons lichaam en het respect voor alles wat leeft.
Dank aan Shammi , Martine en de ganse groep
Katelijne

.

Ria Feys

Vera Huys

Sabine

Dominique

.

.

.